teisipäev, 16. aprill 2024

Telliskivi Loomelinnaku ringmajandus

 Reede hommikul sõitsid meie kooli õpilased Kaisa ja Mirelle ning Liis ja Mari-Liis koos õp. Anneliga Tallinna poole, et tutvustada meid kui Rohelist kooli.

Olime kutsutud oma koolist rääkima Rohelise kooli programmi õppepäevale, mis toimus Eesti Disaini Keskuses Telliskivi Loomelinnakus. Oma koolist olid vestlemas  veel 6 Rohelise lipu kandjat.

Igaüks sai endale inspiratsiooniks meelde jätte teiste koolide ideid.

Meie õpilasi kõnetasid eriti: roheauhind, prügiplakat, teemaüritus Roheline, helkurmosaiik, roheball, õuevahetundide ülesanded, maasikataimed.


Õppepäeval tutvustati õpilastele, mis on disain ja kus see meie ümber on. Jõuti arusaamisele, et kõik meie ümber ongi disain. Toodi näiteid ka halvast disaini lahendusest, kus disainer ei ole eelnevalt teinud uurimust, milline oleks parem lahendus.



Tutvustati ringmajanduse põhimõtteid, et ringmajandus ei ole taas- ega uuskasutus, vaid see on toote läbimõeldud elukaar- kuidas toota mõistlikut, mida tehakse tootmisest ülejäänud materjaliga,mis saab sellest pärast kasutamist jne.



Lõunasöögile Fotografiska restoranis järgnes Ringbingo. 



Mängijad pidi külastama Telliskivi Loomelinnaku erinevaid stuudioid ja organisatsioone (Stella Soomlaisi, Reet Ausi stuudio, Mondo ja Naaberhuud) ja otsima ringmajanduse näiteid poodidest ja õueruumist.




Päev lõppes grupitöödega, kus igal grupil oli üks ese, milest nad pidid looma midagi uut või täiustama vana.



Järgmine õppepäev toimub Laupa Põhikoolis juba sel neljapäeval.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar