teisipäev, 19. detsember 2023

100 teraviljapeenart jõudis kaminasaali

 Meie mõisakooli jõudis näitus "100 teraviljapeenart".

Eesti Taimekasvatuse Intsituudi, agronoom Heino Laiapea ja Äripäeva teemaveebi Põllumajandus.ee koostöös sündinud algatus „100 teraviljapeenart“ oli üks EV 100 paljudest kingitustest.


Et tutvustada teraviljaliike ja Eestis aretatud sorte, rajasid huvilised 2017. aasta kevadel 100 teraviljapeenart kaheksa Jõgeval aretatud odra-, kaera-, suvinisu-, herne- ja oasordiga. Urvaste Külade Seltsi eestvedamisel valmis 2017. aasta sügisel neist peenardest rändnäitus „100 teraviljapeenart“, kus seitsmele stendile mahutati üle 50 foto seemnete jagamisest, külvist, viljade kasvamisest ja koristusest, lisaks selgitavad tekstid ja kommentaarid.




Esimesed näitused ringlesid peenrategijate juures. Hiljem paljudes koolides, kodudes, kirikutes, kultuurikeskustes, muuseumides ja mujal. Seda on eksponeeritud erinevatel konverentsidel ja põllumajanduslikel üritustel. Tänavu lõikustänupüha aegu oli üks näitus Tallinnas Jaani kirikus.

Algatus „100 teraviljapeenart“ oli meedias üks enimkajastatud EV 100 kingitusest. Nii teles, raadios, suuremates ja väiksemates ajalehtedes olid ajakirjanikud asjatundlikud infovahendajad. 

Saime piltidelt head infot, millised võiksid olla meie peenrakastid, mida me tahame kevadeks saada koolimaja juurde. Arutlesime, kas fotodel olevad kastid on piisava suuruse ja sügavusega ja kui kiiresti võib tuul ja päike mulla ära kuivatada.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar