kolmapäev, 5. mai 2021

Seemned ei lennanudki jõkke :)

 "Teeme ära" on vaieldamatult üks ägedamaid, levinumaid ja rahvarohkemaid projekte, mille on eestlased algatanud.

Laupa koolgi on sellest ettevõtmisest aastaid osa võtnud ja märgatava keskkonda puhtamaks tegeva jälje siia ümbruskonda jätnud.

Kuna meie Türi vallas lõppes just koristamisüritus KõKuTa, siis võtsime sel aastal nõuks rajada kooli juurde lilleniidu.  Mõeldud-tehtud.

Meile saabunud seemnepakk tekitas suurt elevust, oli tuttavaid taimi ja oli ka neid, mille peale üllatuti, et ahah, selline sa siis oledki. Loodusainete õpetajatel hakkasid kohe silmad särama ja mõtted veerema, kuidas saab lilleniidu tulemust tundides kasutada.


Leppisime kokku, et kuna meie direktoril on 3. mail sünnipäev, siis ei hakka me talle üksikuid lilli kinkima vaid ikka terve niidu ;)

AGA esmaspäeval oli tõeline koerailm. Tugevamad meist (Anneli, Ülle, Kairi ja sünnipäevalaps), kes ei kartnud tuult ja tormi ning oskasid vastavalt riietuda, märkisid mõõdulindi ja keppide abil piirid maha. Abivalmis lapsevanem Marek pidi tulema oma tööriistaga maad tegema aga nooh, tujuka tehnika vastu ei saa ja freesi starter läks just nüüd katki. Lohutasime mureliku näoga lapsevanemat ja olime valmis ootama paremat ilma ja tehnika tujukuse möödumist.


Teisipäeval soosis ilm meid ja labidate-harkide ja kiirete-osavate sõrmede töörühm läks freesitud lapikesele juurikaid ja kive korjama.

1. klass pidas just oma õuetundi ja olid meeleldi nõus appi tulema. 5. klassist olid sel päeval abivajavad õpilased kooli kutsutud ja nad said kohe oma loodusõpetuse ja kunstitundi õues tööd tehes veeta. 4. klassi tüdrukud, kes ei pidanud bussi peale lippama, jooksid ka veel appi koos 5. klassi Mariliniga, kes juhtus just  rattasõidult tulema.

Enamusele pakkus töö tegemine rõõmu ja oldi väga rahul, et nad said kohe päris maatööd teha.

Kõige töökama abilise tiitli sai Andre, kes oli kiire ja taiplik ning pidas vastu viimaste seemnete langemisteni. Täna tuult ei olnud ja ükski seeme Pärnu jõkke ei lennanud ;)

Päris viimast tööd- ala nööriga märkimist, aitasid teha õde-venda Marten ja Merli, kellel jäi just hetk aega, enne kui neile järgi tuldi.

Jätsime lilleniidu äärde ka ühe vaba riba porgandipeenrale, mida tulevad tutipeol külvama 9. klassi lõpetajad.

Õp. Annelil olid suureks abiks: õp. Heili, koos oma õpilaste Erki ja Markusega; õp. Kairi koos oma õpilaste Kai-Kärolini, Laura-Liisi, Andre ja Martiniga, hiljem ka Mariliniga; õp. Külli koos terve 1. klassiga; sekretär Ülle; direktor Kaarel ja lapsevanem Marek; 4. klassi tüdrukud Karoliine ja Mari-Liis ja viimase punkti panejad Marten ja Merli.














Nüüd ootame, millal lilled hakkavad tärkama ja liblikad lendama.







1 kommentaar: