teisipäev, 2. veebruar 2021

138216 kustutatud kirja

Eelmisel nädalal toimus üleeestiline Digikoristusnädal, mille korraldasid Telia, Maailmakoristuspäev, Tartu Loodusmaja ja Tallinna Ülikool.

Eestis Digikoristusnädalale registreeris ennast kokku osalema u 3700 inimest, nendest 3500 õppeasutuste meeskondade liikmeid ja õpilasi ning 200 üksikosalejaid ja peresid. Osales 36 lasteaeda ja 30 kooli üle terve Eesti (Võrust Viimsini ja Pärnust Sillamäeni).

Rohelise kooli lipu taotlejana osales selles ettevõtmises ka Laupa kool.

Laupa koolipere tulemused.

Osales 11 õpetajat ja 75 õpilast (1., 4.-9. klass). Õpetajad kustutasid oma emaililt ära 39835 mittevajalikku kirja ja tekitasid koos kirjade, failide ja muu enam mittevajaliku kustutamisega 25 GB vaba ruumi oma postkasti. Lisaks vaadati osaliselt üle ka oma arvutid, mobiilid ja ühiskasutuses olevad arvutid.

Õpilased kustutasid ära 98381 kirja ja vabastasid postkastis 15, 2 GB vaba ruumi.

Kokku puhastati pilve 138216 kirja ja 40,2 GB mahu võrra. Kindlasti on see arv suurem, sest osadel osalejatel läksid numbrid lihtsalt meelest ära.

Üllatuti, et kui palju on tegelikult postkastis rämpskirju, pakkumisi ja suhtlusvõrgustiku teateid. Osadele oli ka üllatuseks, et postkasti fotorakendusest võib leida pilte, mida ise poleks sinna nagu saatnudki ;)

Neljapäeval vaatasid 5.-8. klasside õpilased Rohelise kooli poolt pakutud Digiloengut, mida täiendas õp. Anneli ka omapoolsete kommentaaride ja faktidega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar