Laupa koolis kokkas restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu koos 7. klassi õpilastega.
Enne kokkamistundide algust käis peakokk Juhan uudistamas meie koolisööklat. Erilist tähelepanu ja suurt heameelt valmistas talle kooliköögi puupliit, mille peal valmivad kõik meie lõunasöögid.
Kodunduse tunnis valmisid selge kanasupp, suitsukanapirukas ja kohupiimasõrnikud.
Õpilased töötasid kolmes grupis ja jagasid iseseisvalt omavahel tööülesandeid. Peakokk näitas oma tippkoka oskusi ja loomingulist lähenemist toitudele. Näiteks jagas ta nõuandeid kuidas hakkida sibulat ja kraapida ingverit. Kuidas lahendada olukord siis kui maha on ununenud mõni toiduaine ja millal ei ole vaja ajada taga grammilist täpsust, vaid aineid lisatakse silmamõõdu järgi.
Ühiselt arutati ka köögis puhtuse hoidmise teemadel.
Hiljem vaatasid õpilased Eesti toidu teemalisi videoid.
Peakokatund toimus Laupa koolis teist korda. Varem on tundi käinud andmas Türilt pärit peakokk Katrin Kollist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar